BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 3 December 2012

lesen+study+reserach+bibik

Assalamualaikum semua...


cuaca yang mendung di kampung halaman membuatkan ana terpanggil untuk update blog yang sudah lama menyepii...

bukan kerana malas tapi kekangan waktu yang ada..lain dan tidak bukan adalah posting..

pagi semalam ana sudah berada di kampung halaman untuk menghabiskan cuti sem...kali ini cuti sem ana lain dari yang sebelumnya kerana jadual waktu untuk memenuhi aktiviti pada cuti sem ini telah pun di aturkan..hurmm..busy jugak ye..tapi tak mengapa kerana semuanya bermanfaat..

ana perlu mengikuti kelas memandu yang tertangguh dulu..amik lesen kereta! hihi..
selebihnya,ana perlu siapkan reserch dan edarkan kepada penduduk di sini untuk menjwab soalan2 pada research ana itu..
dan masa selebihnya,ana perlu study subjek2 medical dan emergency untuk dibekalkan pada posting yang akan datang..maklumlah dah nak masuk semester last kena kasi mantapp habis skill dan teori!
nak2 awal januari depan ana ditugaskan di hospital besar pulau pinang, dimana di hospital itu katanya educated ckit..so skill dan teori perlu seiring..huhh,bukan mudah untuk menjadi seorang AMO yang berjaya dan cemerlang dari setiap aspek..i'allah akan ana cuba...

sebelum ini dalam entry hijrah..ana ingin membuat perubahan penulisan ana iaitu ana ingin kupaskan mengenai realiti hidup sebenar ana..lebih mendekatkan diri kepada jiwa sebenar ana..
menulis untuk mematangkan diri daripada pengalaman hidup ana,orang sekeliling dan dari pembacaan itu merupakan penulisan yang ana ingin ketengahkan sejak dulu lagi..untuk dikongsi bersama kawan2 yang sudi menjeguk blog ini..i'allah.. 

p/s: buat sahabtku gma n mira sila jangan malas untuk study yup..pasni nak masuk team emrgncy di pualu pinang!
viva oo viva..hehe

 

0 comments: